Welkom op mijn site Healthandlicious

 

Mijn naam is Loreen en ben de blogger en fotografe van Healthandlicious, daarnaast ben ik gewichtsconsulent, kindervoedingsadviseur en gespecialiseerd in emotie-eten.

Ik ben begonnen met deze blog, nadat ik merkte dat mensen mijn recepten en foto’s bevielen op instagram. Ik vond dit zo leuk, dat ik dacht: ik moet gewoon ook een blog hebben waar ik nog uitgebreider mijn recepten, foto’s en verhalen kan delen met jullie. En zo is deze blog ontstaan.

Ik ben begonnen met het delen van recepten en foto’s van wat ik maak en eet, nadat ik mijn healthy lifestyle ben begonnen. Zelf worstelde ik als klein kind al met mijn gewicht. Ik heb over de jaren alle pesterijen en onzekerheden wel meegemaakt. Het was zo erg dat ik in de eerste klas van de middelbare school daardoor een eetstoornis ontwikkelde. Hier ben ik redelijk goed weer uitgekomen, maar ik bleef altijd een verstoorde relatie met eten houden. Bleef schommelen in mijn gewicht, dan weer dun, dan weer dikker. Twee zwangerschappen hielpen daar ook niet heel erg bij. Plus dat ik ook gewoon van lekker eten hou. Vroeger hield ik echt niet van sporten en als ik dan eens iets uitprobeerde dan hield ik het vaak niet lang vol.

De omkeer kwam pas echt door mijn man. Mijn man is een echte sportieveling. Hij doet echt alles, van lange afstanden fietsen, tot hardlopen, tot krachttraining tot karate. Tja hoe kan je dan nog lui op de bank blijven zitten. Ik ben toen toch ook maar eens wat gaan uitproberen. Ik merkte al snel dat krachttraining mijn ding is. Ik kan lekker zelfstandig aan het werk, gedachten op nul en gaan met die banaan.Het mooie is dat ik op een gegeven moment ook echt resultaat begon te zien. Dit stimuleerde mij om nog verder te gaan. Nu combineer krachttraining met crosstraining.

Tegelijkertijd ben ik ook anders naar mijn voeding gaan kijken. Ik ben gezondere keuzes gaan maken. En uiteindelijk viel ik ook af en niet alleen dat, maar ik werd ook sterker en kreeg meer spieren. Fantastische om je lichaam zo te zien veranderen. En nee dit gebeurde niet in drie weken tijd. Ik ben nu bijna een jaar bezig. Die tijd moet je je ook echt geven. Het is niet een dieet dat ik volg, het is een verandering van levensstijl. Daarom heb ik ook mijn diploma’s gewichtsconsulent, kindervoedingsadviseur en emotie eten behaald en wil ik graag andere mensen helpen naar een gezondere levensstijl. Geen quick fix, maar een langdurige verandering. Door jezelf geen dingen te ontzeggen, maar door de juiste balans te vinden.

Vandaar ook de naam Health and licious. Recepten die gezond en lekker zijn.Gezond betekend niet automatisch niet lekker. Kom ik ga toch geen dingen eten die ik niet te eten vind, dat zou pas zonde zijn.  Ook probeer ik recepten vaak KIDSPROOF te maken. Ik test ze dan uit op mijn kinderen. Als zij zeggen” Mama dit is heerlijk, dan staat er bij het recept KIDSPROOF.

Ik hoop dat ik jullie kan inspireren met mijn recepten, foto’s en verhalen en heel veel leesplezier, Liefs Loreen