ei sandwich

Dit idee van een ei sandwich kwam ik laatst op Pinterest tegen. Het mooie aan dit recept vind ik dat je meteen een heleboel ei maakt om meerdere sandwiches mee te beleggen. Verder pak je de sandwiches daarna zo in dat je ze in de diepvries kan bewaren en als je eens geen tijd hebt om lunch te maken of even zo’n dag hebt dat je inspiratieloos bent dan pak je s’ochtends een sandwich uit de diepvries en s’middags leg je hem op je grill en klaar is je lunch. Hoe fijn is dat? En zo meegenomen naar je werk ( moet je wel iets van een grill of tosti apparaat hebben natuurlijk ).

INGREDIENTEN:

  1. 14 eieren
  2. zout
  3. peper
  4. geroosterde paprika poeder
  5. halve zak spinazie
  6. 1 rode ui
  7. 1 paprika in stukjes
  8. geitenkaas
  9. augurkjes
  10. 12 sneeën brood ( brood naar eigen keuze, volkoren is het gezondst )

Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal goed in ( je wil echt niet dat je ei blijft vastplakken in je schaal ). Neem een kom en kluts de eieren met het zout, peper en geroosterde paprika poeder ( je kan ook andere kruiden en/of specerijen gebruiken, wat jij zelf lekker vindt ). Snij de rode ui, paprika en spinazie in stukjes en bak dit kort in een pan ( ook wat betreft de groenten, neem wat je lekker vindt of wat er voorhanden is ). Als je hiermee klaar bent, verdeel je de groente over de ovenschaal. Giet nu het eiermengsel eroverheen. Zet de schaal in de oven en bak het voor ongeveer 20/30 minuten. Het ei moet helemaal gestold zijn. Als dit is gebeurd haal je de schaal uit de oven en laat je het afkoelen. Als het ei is afgekoeld, snij je het in 6 stukken. Beleg nu 6 sneeën brood met de stukken ei, leg daarboven op de plakjes geitenkaas ( of een andere kaas die je lekker vindt ) en top het af met plakjes augurk. Leg de overige sneeën brood er bovenop. Knip 3 vellen bakpier doormidden en pak elk broodje hiermee in. Daarna verpak je ze nog in een diepvrieszakje en kan je ze invriezen.

Als je er dan 1 nodig hebt haal je hem uit de diepvries en leg je hem met bakpapier eerst op je grill. Voor de laatste minuten kan je het bakpapier eraf halen en leg je hem nog even zo onder de grill. Ik zeg; smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *