Pepernoten minder suiker

Pepernoten minder suiker

December is bijna in zicht. En ik betrap mijzelf er steeds vaker op dat ik met mijn hand in de zak met pepernoten zit. Maar jongens kom op: ze zijn ook zo lekker. En hier mogen ze pas vanaf november in huis gehaald worden en dan is het toch zo 5 december. Heel lang om van deze lekkernij te genieten is er niet echt. Maar goed ze zijn natuurlijk niet erg gezond voor je en je blijft er van eten als je niet oplet. Vooral die met chocolade er omheen. Daarom dacht ik, het wordt tijd om pepernoten te bakken, die gezonder zijn en die meer vullen. Ik moet zeggen ze zijn goed gelukt. Ja ze smaken inderdaad minder zoet, maar dat willen we toch allemaal? Minder suiker eten? Dan moeten we ook wennen aan minder zoet eten. Zelfs mijn man vond ze lekker, hij vond ze een beetje naar koekjes smaken. Daar kan ik hem wel gelijk in geven. Kleine speculaaskoekjes, dit omdat ze wel wat bros smaken. Maar echt lekker.

Benodigdheden:

  • 100 gram volkorenmeel
  • 30 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram bruine suiker
  • 3 el koek en speculaaskruiden
  • 1 el kaneel
  • snuf zout
  • 80 gram magerine
  • 3 el amandelmelk

 

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Mix de volkorenmeel, havermout, Amandelmeel, speculaaskruiden, kaneel, bruine suiker en zout goed door.
  3. Voeg dan de magerine en amandelmelk toe.
  4. Mix tot het zich vormt tot een grote deegbal.
  5. Kneed eventueel nog even door met de hand.
  6. Rol nu allemaal kleine balletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier
  7. Bak de pepernoten voor ongeveer 15/20 minuten. Als je ze uit de oven haalt zijn ze nog niet heel hard. Maar als ze zijn afgekoeld zijn ze hard geworden.
  8. Smul ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *