Havermout/appel breakfast muffins

Havermout/appel breakfast muffins

Je kent ze wel die ochtenden waar het net niet zo loopt als dat je wil en je aan het haasten bent. Of zo’n dag dat je eens geen zin hebt in een boterham. Maak dan een lading van deze heerlijke muffins en vries ze in. Zo heb je altijd een snel en verantwoord ontbijt of lunch of tussendoortje voorhanden. Want verantwoord zijn deze muffins zeker weten. Ze zitten boordevol havermout, kwark en is alleen gezoet door de stukken appel en gedroogd fruit dat er in zit.

En wil je je kinderen eens een gezond tussendoortje geven dan zijn deze muffins natuurlijk ook ideaal.

Benodigde ingrediënten: 

  • 250 gram havermout
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek specerijen
  • 4 el magere kwark
  • 300 ml amandelmelk ( mag ook normale melk)
  • 1 ei
  • 2 appels
  • 50 gram gedroogd fruit na keuze ( rozijntjes, krenten, cranberries enz )

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng in kom 1 alle droge ingrediënten samen.
  3. Meng in kom 2 alle natte ingrediënten.
  4. Spatel dan de natte ingrediënten onder de droge.
  5. Schil 2 appels en snij ze in kleine blokjes.
  6. Spatel 1/ 1/2 appelblokjes in het beslag samen met het gedroogde fruit.
  7. Schep het beslag in je cakevormpjes en top de cakejes met de overgebleven appelstukjes en strooi er nog wat kaneel overheen.
  8. Bak de cakejes in ongeveer 20/25 minuten gaar.
  9. Smullen maar!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *