Pepernoten/pompoen brownies

Pepernoten/pompoen brownies

Sinterklaas is weer in het land en de winkels liggen vol met pepernoten, marsepein, chocolade letters enz. Ik hou ervan echt. Alleen het is natuurlijk niet zo verstandig om je vol te proppen met deze lekkernijen. Als je dan toch al wat wil snoepen, snoep dan verstandig en voeg wat gezondere ingrediënten toe. Zoals bij deze brownies. Hier zit 200 gram pompoen in en volkorenmeel. Zo zit deze brownie ook nog vol vezels. En door de pompoen wordt de brownie super smeuïg. Het lijkt meer op fudge bijna. Zooo lekker.  Maar ook hier geldt, neem een klein stukje en geniet met volle teugen ervan.

Ingredienten: 

  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 100 gram bastard suiker
  • 50 gram volkorenmeel
  • 200 gram 85% pure chocolade
  • 200 gram rauwe pompoen in blokjes
  • snuf zout

 

Zo ga je te werk:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook eerst de pompoenblokjes zodat je er met een staafmixer een moes van kan maken.
  3. Smelt in een pannetje op laag vuur de boter. Zodra dit gesmolten is voeg je steeds stukje voor stukje de chocolade toe. Zorg dat alles is gesmolten en je een dikke chocoladesaus hebt. Zet dit even aan de kant.
  4. Mix de eieren met de suiker luchtig. Voeg nu de chocoladesaus toe en mix verder.
  5. Voeg nu de pompoenmoes toe en mix alles goed door elkaar.
  6. Spatel als laatste het meel en het zout door het chocolademengsel.
  7. Giet dit in een voor gevette of bekleed met bakpapier brownie blik.
  8. Steek op de bovenkant van het beslag wat pepernoten of chocolade pepernoten.
  9. Bak de brownie voor ongeveer 25 minuten.
  10. Na die 25 minuten meteen uit de oven halen anders gaart hij nog na.
  11. Smullen maar!

Verdeel je de brownie in 12 stukken dan bevat 1 stuk: 218 kcal. Verdeel je het in 16 stukken dan bevat 1 stuk : 164 kcal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *