Healthy brownies

 1. Healthy brownies

Wie houdt er nu niet van een lekkere, smeuïge stuk brownie. Ik ben er dol op, maar ik ben ook dol op chocolade en gebak. Ja ik kan er gewoon niet omheen, ik hou van zoet. Jammer genoeg betekend zoet vaak veeeel suiker. En daar hebben we dan een  probleem als je toch gezonder wil leven en minder suiker tot je wil nemen. In een normaal brownie recept gaat toch al vaak 300 gram suiker ( gemiddeld dan ). En dan nog niet gesproken over het vetpercentage, plus minus gaat er vaak ook nog 300 gram boter in of olie. Super lekker allemaal, maar de calorieën stapelen zich op. En soms is zondigen niet erg. Maar als je de keuze hebt om van een brownie te kunnen genieten die toch een stuk verantwoorder is, dan kies je daar toch voor? Nou ik in iedergeval wel. Het duurde even voor ik mijn recept zo had, dat ik dacht; ja nu is ie lekker. Maar ik heb hem hoor. En vandaag ga ik hem met jullie delen. Mijn healthy brownie ( ok, healthier dan het origineel 🙂 ) Er zit namelijk een stuk minder suiker in en de boter of olie is vervangen door yoghurt. Dit scheelt zoveel in calorieën en de brownie blijft smeuïg. Door de verschillende melen zit er ook een stuk meer vezels in dan als je bloem zou gebruiken. Ik hoop dat jullie ze net zo lekker vinden als wij. De kids hebben ze goed gekeurd.

Benodigde ingrediënten:

 • 1 banaan
 • 150 gram Griekse yoghurt 2% vet
 • 15 gram bastard suiker
 • scheutje vanille extract
 • 2 eieren
 • 25 ml amandelmelk
 • 50 gram volkorenmeel
 • 10 gram amandelmeel
 • 10 gram kokosmeel
 • 2 tl baking soda
 • 30 gram cacao
 • snufje zout
 • chocolade druppels
 • optioneel 1 el cappuccino poeder en pecannoten

Hoe ga te werk: 

 1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
 2. Doe je banaan samen met de yoghurt en suiker in je mixer. Mix alles goed door elkaar.
 3. Voeg dan 1 voor 1 je eieren toe.
 4. Voeg je vanille extract erbij en mix goed door.
 5. Weeg al je droge ingrediënten af en voeg dit bij elkaar, roer met een lepel alles door elkaar.
 6. Roer nu je natte en droge ingrediënten door elkaar.
 7. Roer als laatste je chocolade druppels door je beslag.
 8. Giet je beslag in een bakvorm met bakpapier
 9. Top het af met stukjes Pecannoten.
 10. Bak je brownie in 15 a 20 minuten gaar.
 11. Daarna smullen maar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *