Een Liebster Award mogen ontvangen

Wat een verrassing was dat. Ik werd door Voedzaam en Krachtig genomineerd voor een Liebster Award, hoe stoer is dat. Ik moest wel even opzoeken wat een Liebster Award nu eigenlijk was. Maar het is een online Award voor en door bloggers. Wauw, ik hoor nu officieel bij de bloggers. Mariska de blogster van Voedzaam en Krachtig stelde mij 11 vragen over mij en mijn blog, hieronder lees je haar vragen en mijn antwoorden.

Maar eerst meer over de Liebster Award

De Liebster Award is een virtuele Award voor en door bloggers. De bedoeling is om elkaar in het zonnetje te zetten en andere leuke blogs onder de aandacht te brengen. Bij de nominatie horen 11 vragen aan de blogger in kwestie. Deze vragen zijn opgesteld door degene die je heeft genomineerd, in mijn geval Mariska van Voedzaam en Krachtig. Naast het beantwoorden van de vragen is het de bedoeling dat ik zelf ook weer vijf bloggers nomineer en hen 11 vragen stel. Wie ik heb genomineerd zie je onderaan dit artikel.

 1. Wie ben jij?

Ik ben Loreen, getrouwd met Robert en moeder van zoon Maxim ( 10 jaar ) en dochter Ninthe ( 8 jaar ). Thuis hebben wij nog twee poezen; Maus en Vlekje. Ik ben woonachtig in Doetinchem en werk parttime op een kinderdagverblijf. Samen met man en kinderen houd ik van reizen. Ons doel ik om de kinderen heel Europa te hebben laten zien voor ze het huis uit gaan. En een droomreis naar Amerika te maken over 7 jaar. Lekker rondreizen in een camper. Sinds een dik jaar ben ik serieus bezig met gezonde voeding, sporten en ben ik begonnen met een opleiding als Gewichtsconsulent. Dit omdat ik al sinds mijn kinderjaren worstel met mijn gewicht, een eetstoornis had en bijna alle diëten wel eens gedaan heb. Ik was er klaar mee en het moest anders. En ik moet zeggen dat dit niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn gezin gelukt is.

2. Waarom ben je gestart met een blog? Wat is jouw missie?

Op het moment dat ik startte met het veranderen van mijn voedingspatroon ben ik geïnteresseerd geraakt door het gezonder koken en bakken. Hoe kan ik bestaande recepten gezonder maken. En vaak niet alleen gezonder maar ook met minder calorieën. En dan zo dat het ook nog eens hartstikke lekker is. Dat werd dan ook mijn missie gezonde ( healthy ) en lekkere ( delicious ) recepten bedenken en delen met jullie. En dan het liefst ook nog dat mijn kinderen het ook lekker zouden vinden. Dit blijft wel een uitdaging en lukt nog niet altijd. Verder wil ik over nog meer uit een lopende onderwerpen gaan schrijven. Niet alleen over gezonde voeding, maar ook over gezond leven.

3. Wanneer is deze missie voor jou geslaagd?

Hij is al geslaagd. Ik schrijf over de recepten die ik maak en fotografeer ze. Mensen lezen ze en gebruiken mijn recepten. Het enige dat ik nog hoop is dat ik op deze manier verder kan gaan en nog meer mag schrijven over meer verschillende onderwerpen.

4. Mensen die jou blog nog niet kennen of volgen, wat missen zij volgens jou ( en waarom zouden zij dit dus eigenlijk wel moeten doen?)

Lekkere recepten. Inspiratie om een bekend recept op een gezondere manier te maken. Weetjes over gezonde voeding en leven. Mooie foto’s die dit alles ondersteunen.

5. Welk ( eigen ) artikel vind je zelf het allerleukst?

Allerleukst is misschien wat moeilijk, want ik vind zo veel leuk. Maar dan kies ik toch een recept van mijn eigen blog. En dan wel het recept van de limoen/blauwe bessen cake. Dit is een recept dat gewoon zo goed gelukt is. Maar het duurde wel even voor ik echt tevreden was. Meerdere verschillende recepten eerst geprobeerd en steeds verder verfijnd. De cake is nu stukken gezonder dan een normale cake, door de blauwe bessen, geen suiker ( ok, een 0 calorie suiker ) en nog meer ingrediënten die beter voor het lichaam zijn.

6. Als je jezelf moet omschrijven als een product, welke zou dit dan zijn en waarom?

Een weegschaal ( en dit ben ik ook nog eens als sterrenbeeld ). Ik wik en weeg tot ik een ons weeg. Ga heen en weer als het om beslissingen nemen gaat. Maar ik kan ook heel blij zijn en dan weer minder goed in mijn vel zitten. De balans is voor mij soms heel moeilijk te houden. Dit kan heel erg vermoeiend zijn soms.

7. Als je een voedingsmiddel zou mogen kiezen die dan vanaf nu geen calorieën meer zou bevatten, wat zou dit dan zijn? 

Chocolade en dan ook alles wat van chocolade is gemaakt of waar het in is verwerkt. Heerlijk!

8. Welke producten staan standaard op jouw boodschappenlijstje?

Kwark, havermout, sojamelk, amandelmelk, groene pesto, eieren, blauwe bessen, noten, fruit ( vooral bananen ), volkorenmeel, havermeel, amandelmeel, koffie, thee, zongedroogde tomaatjes, pindakaas ( grote pot met extra stukjes ), 80% pure chocolade, rijstwafels. Om maar even iets te noemen.

9. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?

Kinderen naar school, ik naar de sportschool. Lekker een uur trainen, daarna douchen, aankleden en een grote kop cappuccino drinken met schuim van soja banana. Recepten bedenken en bereiden, mooie foto’s van maken en tussendoor nog wat lezen of een kookprogramma kijken.

10.Welk advies heb jij gekregen die je graag door zou willen geven aan beginnende bloggers?

Schrijf een blog, omdat je het leuk vindt om te bloggen, om te schrijven, om iets te delen of mensen te inspireren. Doe dit omdat jij het echt leuk vindt om te doen, ongeacht wat anderen ervan vinden. Hou het bij jezelf. Wat vind jij leuk, wat inspireert jou? Doe het niet omdat je hoopt meteen 10.000 lezers te hebben. Dit is hartstikke leuk en mag best een doel zijn, maar laat je niet tegenhouden als dit niet meteen zo is. Ik ben van mening als jij gewoon je ding doet, het op een gegeven moment zal aanslaan en anderen het ook leuk gaan vinden wat jij deelt.

11. Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Ik hoop dat ik dan nog steeds een fijn en gelukkig leventje heb. Dat al mijn geliefden gezond en fit zijn. Dat ik dan een goedlopende praktijk heb waar ik volwassen en kinderen mag begeleiden naar een gezonde levensstijl. Dat ik nog steeds met plezier blog en anderen kan en mag inspireren. Dat mijn foodphotos nog mooier zijn geworden. En dat ik heel wat nieuwe landen van onze reislijst kan strepen.

 

Zo dat waren een heleboel vragen om te beantwoorden, maar wel leuk om hierover na te denken. En ook om over 5 jaar eens terug te lezen en te kijken of alles is uitgekomen. Maar nu is het mijn beurt om 5 andere bloggers te nomineren.

Mijn nominaties gaan naar:

Dit zijn mijn vragen aan jullie:

 1. Wie ben jij?
 2. Waarom ben je begonnen met het schrijven van een blog?
 3. Waar haal jij je inspiratie vandaan?
 4. Welk kookprogramma vind jij leuk om te kijken?
 5. Waar let jij op bij het maken van een goede foodpic?
 6. Als je uit eten gaat voor wat voor soort restaurant kies je dan?
 7. Hoe ziet jou keuken eruit na het bereiden van een van jou recepten? Ben je heel erg geordend of juist rommelig?
 8. Hou je meer van zoete gerechten of van hartige gerechten?
 9. Welk land staat op je nummer 1 lijst en wat zou je daar als eerste eten?
 10. Zonder welk gerecht of voedingsmiddel kan je echt niet?
 11. Welke dromen/wensen/doelen heb jij nog? En wanneer hoop je deze te hebben vervuld? 

De regeltjes voor de genomineerden zijn als volgt:

Er zijn als laatste een aantal regels opgesteld voor de genomineerden van een Liebster Award. Maak je geen zorgen dit is niet ingewikkeld maar gewoon om het voor iedereen duidelijk te maken! Super leuk om zo dus je eigen blogpost te maken!
Bedank degene die jou heeft genomineerd ( Healthandlicious )
Post een link naar mijn blog in jouw bericht
Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog
Beantwoord alle vragen die je gesteld zijn
Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog
Bedenk zelf 11 nieuwe vragen die jij graag wilt stellen
Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen
Kopieer deze regels in je eigen blogpost.

En vooral heel veel plezier!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *