Snickertaart

Snickertaart

Al zolang als ik mij kan herinneren, komt mijn familie op zondags samen. Vroeger waren dit met alle ooms en tantes, neefjes en nichtjes. Nu wij allemaal volwassen zijn is dit veranderd. Maar nog steeds komen mijn opa, oma, tante, vader, moeder en ik met mijn gezin bijna elke zondag samen. Gewoon om samen te zijn, om elkaar te zien. Het hoeft niet, ik ben niet verplicht om te komen. Maar als ik geen andere afspraken heb staan ga ik. Elke zondag is het bij een van ons, wij rouleren. Ik vind het fijn om zo bij elkaar te komen vooral nu mijn opa van bijna 95 ouderdoms Alzheimer heeft. Hij begint steeds meer dingen te vergeten, komt niet meer op woorden. Gelukkig kent hij ons tot nu toe nog wel, ook al vergeet hij soms onze namen of haalt hij onze namen door elkaar. Ik besef mij steeds meer dat het kan zijn dat hij mij en mijn kinderen over een tijdje misschien niet meer herkent, dat hij niet meer weet wie wij zijn. Of dat hij niet meer lang onder ons is. Deze tijd is dus waardevol en niet alleen voor mij maar ook voor mijn kinderen. Zij kennen hun opi en omi nog en zullen hen nog goed blijven herinneren als zij ouder worden en dat vind ik ook een waardevol iets.

Deze zondag was ik aan de beurt. Iedereen kwam bij ons thuis om koffie te drinken, zoals wij dat noemen. Gezellig, dit keer kwamen mijn nichtje en neefje ook mee aangezien zij bij mijn vader en moeder hadden gelogeerd. Mijn zusje kwam later ook om hun weer op te halen. Nou dat vraagje om iets lekkers bij de koffie. Ik besloot een snickertaart te maken, met carnaval had ik hem ook al eens gemaakt en iedereen was er wild van. Het fijne is dat het een no bake taart is. Hij is niet bepaald healthy, maar wel erg lekker. En ik had hem nog slechter kunnen maken omdat het originele recept met slagroom en monchou is. Dit heb ik vervangen door gezondere varianten. En zeg nu zelf, het is ook gezond om af en toe te kunnen genieten van iets minder gezonds naast je gezonde levensstijl. Ik hoop dat jullie ook van deze taart zullen genieten.

Benodigde ingredi├źnten

Voor de bodem

 • 150 gram volkoren ( digestive ) koekjes
 • 150 gram kletskoppen
 • 1 el pindakaas
 • 75 gram magerine

Voor de vulling

 1. 500 gram magere kwark
 2. 350 gram zuivelspread light
 3. 4 gelatine blaadjes
 4. 25 gram kristal sweet ( is een 0 calorie suiker ) ( je kan ook honing gebruiken, proef dan of je het zoet genoeg vindt )
 5. 5 ml vanille extract
 6. 250 gram snicker in kleine stukjes gesneden
 7. 2 Snickers als topping

Hoe ga je te werk:

 1. Maal de beide soorten koekjes in je keukenmachine fijn ( of sla de koekjes met een deegroller tot fijne kruimels ).
 2. Voeg 1 el pindakaas erbij en roer het onder de kruimels.
 3. Smelt de magerine in een pannetje of in de magnetron.
 4. Giet de boter bij de kruimels en meng alles goed door.
 5. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel je kruimels over de bodem.
 6. Druk de kruimels goed aan en zet de springvorm in de koelkast
 7. Leg de 4 gelatine blaadjes in koud water en zet apart om het te laten weken.
 8. Meng in een kom de kwark en zuivelspread light. Roer het goed onder elkaar.
 9. Voeg de kristal sweet en vanille extract toe en meng dit alles weer onder elkaar.
 10. Verwarm in een steelpannetje een klein beetje van het kwarkmengsel.
 11. Wring de zacht geworden gelatine blaadjes goed uit en roer deze onder het kwarkmengsel.
 12. Blijf het goed doorroeren tot de gelatine blaadjes zijn opgelost. Laat het niet koken.
 13. Roer dit daarna weer door de kwark in de kom. Roer goed door zodat de gelatine door het hele mengsel komt.
 14. Snijd de Snickers in kleine stukjes en meng ook deze onder de kwark.
 15. Pak je springvorm met de bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel over de bodem.
 16. Zet de taart nu weer in de koelkast en laat hem daar minsten 4 uur opstijven.
 17. Voordat je je taart gaat serveren, snij je de overgebleven 2 Snickers in kleine stukjes en verdeel je dit over de bovenkant van de taart.
 18. SMULLEN MAAR!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *