Glutenvrij flatbread simpel

Glutenvrije flatbread simpel

Vorige week las ik een artikel over het Prikkelbare Darm Syndroom. Ik moet zeggen dat ik mij hier heel erg in herkende. Ook las ik dat het Fodmap dieet hier verlichting in kan brengen. Nu loop ik al een tijdje met buikklachten: stoelgang die alle kanten op gaat, opgezette buik, heel veel lucht in mijn buik, krampen. Het wordt tijd dat ik er achterkom wat dit veroorzaakt.

 

 

De aankomende weken ga ik dus proberen zoveel mogelijk de FODMAP-koolhydraten te laten staan. Ik ben benieuwd hoe dit zal gaan, aangezien ik dan best wat producten niet mag eten die ik graag eet. Binnenkort ga ik een weekendje weg. Ontbijten in een hotel, hoe zal dat dan gaan? Maar goed ik begin met goede moed en we zullen zien. Ook op papier hou ik bij wat ik eet en hoe mijn buik die dag aan voelt, of ik ergens last van krijg. Een van de ingrediënten die ik nu moet laten staan zijn gluten. Nu kan ik heel wat dingen bedenken om te eten zonder brood te hoeven eten, alleen naar mijn werk is het wel makkelijk. Dus vanmorgen heb ik samen met mijn dochter glutenvrij flatbread gemaakt. Lekker simpel je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je hoeft het niet uren te laten rijzen. Als lunch gaat morgen mee een salade en glutenvrij flatbread. Wil je ook graag dit flatbread bakken? Hier het recept.

Benodigde ingrediënten: 

 • 350 gram glutenvrije zelfrijzend meel
 • 50 gram glutenvrije zelfrijzend meel voor het bestuiven van je werkplank.
 • 100 gram glutenvrij boekweitmeel
 • 1/2 tl zout
 • 2 el olie
 • 250 ml heet water
 • 1 el gesmolten plantaardige magerine

Zo ga je te werk:

 1. Voeg in een kom het meel, zout, olie en water samen en begin te kneden.
 2. Kneed net zo lang tot je een mooie grote stevige deegbal hebt.
 3. Laat de deegbal even liggen en smelt de magerine in een pannetje of magnetron.
 4. Verdeel de deegbal in drie gelijke stukken.
 5. Pak 1 van de stukken en maak hier weer een bal van.
 6. Maak in de deegbal een geul en giet hier 1 el gesmolten magerine in. Kneed dit goed door.
 7. Bestuif je werkplank en rol de deegbal goed uit
 8. Rol het deeg nu op als een lange slirt en verdeel deze in 4 stukken.
 9. Rol van de 4 stukken 4 balletjes en rol deze 1 voor 1 uit top platte pannenkoeken.
 10. Bak ze 1 voor 1 in een hete pan met olie.
 11. Bak ze aan beiden kanten bruin.
 12. Herhaal stappen 5 tm 11 nog eens 2 keer.
 13. Nu heb je 12 flatbreads. Eet ze meteen of laat afkoelen en vries in voor later.
 14. EET SMAKELIJK!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *