Flatbread met kip

Flatbread met kip

Een gerecht wat het altijd goed doet bij mijn kinderen is een gerecht waar ze zelf dingen mogen pakken en samenstellen. Ze zijn gek op tapas, maar ook op wraps. Deze mogen ze zelf beleggen met allerlei verschillende rauwkost en toppings. Nu wilde ik eens iets andere dan een kant en klare wrap. Persoonlijk vind ik het heerlijk als het deeg wat dikker is, al meer een brood structuur. Aan de slag dus met deeg. Ik ga een flatbread maken of ook wel een platbrood. Om te zorgen dat het brood toch nog wat voedingsstoffen heeft maak ik hem niet alleen van bloem maar ook met volkorenmeel. In eerste instantie zag ik er wel een beetje tegenop. Het vergt namelijk wel wat tijd. Je moet het deeg maken, laten rijzen, nog een keer goed kneden, weer laten rijzen, dan balletjes draaien, uitrollen en dan kan je eindelijk bakken. Maar ik moet zeggen dan heb je ook wel een heel erg lekker en luchtig platbrood. Mijn man en kids zijn fan. Maar begin hieraan op een dag dat je tijd hebt, hier is niets snels aan.

Benodigde ingrediƫnten voor 8 flatbreads:

 • 135 gram zelfrijzende bloem
 • 135 volkorenmeel ( ik had volkorenbroodmeel, hier zit al gist in. Neem je normale volkorenmeel dan moet je nog 2 1/2 tl droge gist eraan toevoegen ).
 • 1tl suiker
 • 1 1/2 tl zout
 • 100 ml yoghurt of kwark
 • 100 ml warm water
 • 1 el olie

Hoe ga je te werk:

 1. Voeg suiker en zout bij het water ( mocht je droge gist moeten gebruiken voeg deze dan ook erbij ).
 2. Doe het meel en de bloem in een kom en giet het water er beetje bij beetje bij. Begin alles goed door elkaar te kneden.
 3. Voeg de yoghurt/ kwark toe samen met de olie. Kneed alles door tot een stevige bal.
 4. Mocht het te nat zijn, voeg nog wat meel of bloem toe. Mocht het te droog zijn voeg nog wat water toe.
 5. Kneed het deeg voor ongeveer 5 minuten. Scheur het deeg als je kneed. Zo maak je de gluten kapot en krijg je straks een luchtig deeg.
 6. Dek de kom met het deeg af met een theedoek of folie en zet weg op een warme plek.
 7. Laat dit nu rijzen. Als het deeg twee keer zo groot is, haal je de bol uit de kom en kneed je het nog een keer goed door.
 8. Zet het deeg weer afgedekt in een kom weg.
 9. Vlak voor het eten, haal je het deeg weer uit de kom en maak je 8 gelijk grote balletjes.
 10. Strooi wat meel op je werkvlak en begin met een deegroller de balletjes tot platte pannenkoeken uit te rollen. Ze hoeven niet heel dun. Als ze maar in je pan passen.
 11. Zet een koekenpan op het vuur en doe hier wat olie in.
 12. Bak de broden nu 1 voor 1 in de pan. Let op, ze worden heel snel bruin. Bak ze aan beiden kanten lekker bruin.
 13. Je kan de platbroden met alles beleggen. Gegrilde kip, rauwkost, vis, gehaktmengsel. Wat je maar lekker vindt.
 14. SMULLEN MAAR!

Je kan het flatbread ook goed glutenvrij maken door de bloem te vervangen door glutenvrije zelfrijzende meel en glutenvrije boekweitmeel.

2 thoughts on “Flatbread met kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *