Luchtige pannenkoek

Luchtige pannenkoek

Ik hou van mijn ontbijt en van mijn lunch, oké ook van mijn avondeten. Vroeger was dit wel anders. Ik was zo’n tiener die s’ochtends nooit ontbeet. Mijn excuus was: ik krijg s’ochtends echt geen hap door mijn keel of ik heb s’ochtends geen honger. Ik heb mij dus echt moeten aanleren om te ontbijten. Maar ik moet zeggen ik zou mij het niet meer kunnen voorstellen om niet te ontbijten. Het is gewoon je brandstof, je energieboost. Om zo je lichaam optestarten. Je darmen in werking te stellen. Het geeft je energie om de ochtend door te komen. Maar ik vind het wel een uitdaging om steeds weer nieuwe dingen te bedenken voor het ontbijt of ook de lunch. Dit keer heb ik een recept dat voor beide momenten heerlijk is. Een luchtige pannenkoek met voedzame ingrediënten. Wel is het een zoet gerecht. Maar ik hou nou eenmaal van zoet. Hoop jij ook.

Benodigde ingrediënten: Voor 1 pannenkoek

 1. 1 ei
 2. 1/2 banaan
 3. 2 eetlepels magere kwark
 4. 2 el havermout
 5. 50 ml amandelmelk
 6. snufje zout
 7. 50 gram blauwe bessen
 8. 20 gram cottage cheese

Hoe ga je te werk: 

 • Giet 50 ml amandelmelk in een kommetje
 • Voeg de 2 el havermout toe, roer goed door en zet even opzij.
 • Prak de halve banaan in een kom,voeg het ei  en de magere kwark toe. Roer alles goed door elkaar.
 • Als laatste giet je het havermout mengsel bij het bananen/ei mengsel. Nog een keer goed doorroeren tot je een beslag hebt
 • Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie.
 • Giet het beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beiden kanten bruin.
 • Let op! De pannenkoek breekt snel bij het draaien. Je kan de pannenkoek dus als stukjes eten of draai hem met een bord om.
 • In een pannetje laat je de blauwe bessen warm worden. Blijf roeren tot het een beetje gaat koken. Pas op dat het niet aanbrand.
 • Leg je pannenkoek op een bord, beleg met de cottage cheese en daaroverheen de blauwe bessen. Optioneel: sprenkel er nog een beetje honing overheen.
 • Smullen maar!

Kcal per pannenkoek zonder topping is 233 kcal

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *