Mug egg

Mug egg

Zoals de meesten van jullie al weten, ben ik moeder en vaak druk. Nu vind ik dit niet iets heel erg leuks. Het zorgt er vaak voor dat dingen snel moeten gebeuren. Terwijl ik het liefst alles rustig en langzaam doe. Rustig opstaan, rustig tafelen, rustig mijn ding doen. Maar vooral de ochtenden zien er niet zo uit, dit komt omdat ik graag zolang mogelijk in mijn bed blijf liggen en daardoor daarna alles in een rap tempo moet gebeuren ( heb echt medelijden met mijn kinderen ). Het is dan snel ( wel aan de eettafel ) ontbijten. Meestal met crackers, brood of een yoghurtbowl die ik de avond ervoor al klaar heb gemaakt. Maar soms wil je wel eens iets anders. Daarom deze super snelle mug egg. Een andere variant op de mug cake. Dit zou je ook de avond van te voren al kunnen voorbereiden. Een super snelle omelet uit de magnetron.

Benodigde ingrediënten :

Voor 1 mug egg

 • 2 eieren
 • een scheutje melk
 • groente, kruiden en topping dat je lekker vindt.
 • Voorbeelden: tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, paprika, ui, spinazie, champignon, zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, salami, ham, kaas

Zo ga je te werk:

 1. Snij de groente die je in je mug egg wil klein ( dit kan ook de avond van te voren, doe de groente na het snijden dan in een bakje en zet het in de koelkast ).
 2. In een kom klop je de 2 eieren met een scheutje melk en  de peper en zout.Voeg ook eventuele andere kruiden toe.
 3. Spray of vet je kopje in ( anders blijft het ei plakken aan de binnenkant van je kopje ).
 4. Schenk nu je eiermengsel in het kopje en top het eventueel nog met salami, ham of kaas.
 5. Zet het kopje in de magnetron en laat het in 2 minuten op de hoogste stand gaar worden.
 6. Als het klaar is controleer je of het ei helemaal gaar is, kijk ook goed op de bodem. Soms lijkt het van boven gaar maar is het ei onderop nog niet helemaal gestolt.
 7. Zo simpel is het, SMULLEN MAAR!

Tip: de mug egg is natuurlijk ook heerlijk om met de lunch te eten. Je kan hem zelfs maken op je werk als je daar een magnetron hebt staan. Neem de gesneden groente en 2 eieren dan gewoon mee naar je werk. Lekker met een snee brood naar keuze of salade. Of zoals ik deed met wat groente van de vorige avond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *