Haver appelbeignet

Haver Appelbeignet

Het wordt steeds kouder buiten, de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen. We beginnen allemaal te cocoonen, gezellig rond de kerstboom.

Hoe lekker is het dan om het huis te vullen met winter/kerst geuren. Een van deze geuren combinaties vind ik toch wel appel en kaneel. Zo heerlijk, warme appel met een beetje kaneel. En nu kunnen we het ongezond maken en er ook nog veel suiker over heen gooien of lekker een bol vanille ijs. Maar we kunnen het ook gezond houden zodat je het als ontbijt of lunch kan eten.

Toen ik vanmorgen begon, vroeg mijn zoon al: “ mam, wat ga je maken?” Toen ik hem antwoorde met appelbeignet. Had hij al zijn vraagtekens en vroeg meteen “ Gezonde?” Hahahah, maar ik hoorde in zijn stem de vraag, of ze dan wel lekker zouden zijn. Mijn antwoord was dan ook, ja gezonde maar wel lekker.

Benodigde ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 3 el havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • 100 gram havermeel
  • 2 appels
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelazijn  

Hoe ga je te werk:

  1. Breek de twee eieren in een kom en klop deze met het zout licht op.
  2. Voeg de 3 el havermout en en 100 ml amandelmelk toe. Mix dit goed door elkaar.
  3. Voeg nu de Havermeel toe en roer dit tot je een dik beslag hebt. Laat bet beslag nu even staan.
  4. Was de appels, zelf heb ik de schil erom gelaten. Maar je kan de appel natuurlijk ook schillen als je dit lekkerder vindt. Snij de appels in lekkere dikke plakken. Leg de appel op zijn kant. Zo krijg je een mooie ster in het midden als je de appel hebt gesneden.
  5. Mix nu in een klein schaaltje de baking soda en appelazijn. Laat het schuimen en roer het door elkaar. Voeg het dan bij het beslag en mix het goed door.
  6. Verwarm een pan op het vuur met wat olie of bakboter.
  7. Haal nu de appelschijfjes door het beslag en leg in de hete pan.
  8. Bak de appelbeignets aan beide kanten bruin.
  9. Serveer ze meteen uit of verwarm de oven op 125 graden voor en houdt ze daarin warm tot je met zijn allen gaat eten.

Serveer de haver appelbeignets met kaneel, beetje honing, yoghurt of met cranberrie jam.

Mijn zoon vond de haver appelbeignets heerlijk. Ik heb hem toch weer kunnen laten zien maar vooral proeven dat gezond ook lekker kan zijn. Smullen dus maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *