Pepernoten bananentaart

Pepernoten bananentaart

Zie de maan schijnt door de bomen, makkers staakt uw wild geraas, heerlijke avondje is gekomen, avondje van Sinterklaas. Vol verwachting klopt ons hart… En ja ook van deze pepernoten bananentaart zal jullie hart sneller gaan kloppen. De taart is een variant op een bananenbrood. Maar dan in een Sinterklaas jasje.

Op 5 december vieren wij Pakjesavond. Gezellig samen met opa en oma erbij eten en een dobbelspel spelen. Aangezien boerenkool met worst het lievelings eten van Sinterklaas is komt dit deze avond op tafel. En als toetje? Deze pepernoten bananentaart natuurlijk. Kijk eens hoe feestelijk die er uit ziet en hij is bovenal heerlijk. Dus mocht je in deze drukke dagen nog tijd hebben, bak dan vooral deze taart. Dan kan je heerlijk avondje vast niet meer stuk.

Benodigde ingrediënten: 

  • 2 1/2 bananen
  • 100 gram medjoul dadels
  • 50 gram plantaardige margarine
  • 125 ml amandelmelk
  • 10 ml vanille extract 
  • 150 gram havermeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 2 tl baking soda en 2 tl appelazijn
  • 2 tl koek en speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 100 gram chocolade pepernoten
  • 50 gram pepernoten ( + 25 gram extra )
  • 50 gram amandelen

Hoe ga je te werk: 

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden. En vet een taartblik in.
  2. Puree eerst de bananen samen met de dadels en amandelmelk tot een smeuïg geheel in je foodprocessor.
  3. Smelt de margarine even in de magnetron en voeg dit met de vanille extract toe aan de bananen en dadels.
  4. Meng in een aparte kom de havermeel, kokosmeel, koek en speculaaskruiden, kaneel en zout samen.
  5. Meng nu de twee komen samen tot een smeuïg beslag.
  6. Meng in een schaaltje de baking soda samen met de appelazijn. Dit zal gaan schuimen, even roeren en bij het beslag voegen en nog een keer goed doorroeren.
  7. Voeg nu de chocolade en normale pepernoten bij het beslag samen met de amandelen. Nog een laatste keer goed doorroeren.
  8. Giet het beslag nu in je taartblik.
  9. Bak de taart nu in 30 minuten gaar.
  10. Test met een prikker in het midden van de taart of hij gaar is. Laat de taart afkoelen.
  11. Smelt in een schaaltje de chocolade, dit kan au bain Marie of zoals ik doe in de magnetron. Zet de magnetron niet op een te hoge stand en roer tussendoor steeds de chocolade even goed door. Let op dat de chocolade niet verbrand.
  12. Giet de helft van de chocolade nu in slierten over de taart.
  13. Verkruimel nu de overgebleven 25 gram pepernoten en bestrooi dit over de chocolade op de taart.
  14. Giet nu de laatste chocolade weer in slierten over de pepernoten.
  15. En nu SMULLEN MAAR! En een hele fijne Sinterklaas 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *