Mini pannenkoekjes of blinis

Mini pannenkoekjes of blini’s

je kan natuurlijk lunchen met een doodnormale boterham. Maar soms heb ik gewoon zin in iets anders. En tonijnsalade vind ik echt heerlijk. Vooral als je het zelf maakt. Zo lekker fris, een uitje en een augurkje. En wat ook fijn is dat tonijn gezond is en laag in calorieën. Vandaag bedacht ik mij dat tonijnsalade ook best lekker zou kunnen zijn op mini pannenkoekjes of ook wel blini’s genaamd. Je kan hier ook eindeloos mee variëren. Ze zijn lekker met een hartig beleg maar ook met een zoet beleg. In het beslag voor de blini’s die ik beleg met de tonijnsalade heb ik dille aan toegevoegd. Dille is zo lekker met vis. Vandaag heb ik beiden varianten gemaakt. En de blini’s smaken niet alleen lekker maar het ziet er ook nog eens als een feestje uit. Dat is nog eens fijn lunchen.

Benodigde ingrediënten voor 10 blini’s:

  • 50 gram kokosmeel
  • 25 gram havermeel
  • 1 ei
  • 50 gram magere kwark
  • 100 ml amandelmeel
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelazijn

Hoe ga je te werk:

  1. Mix alle ingrediënten behalve de baking soda en appelazijn door elkaar.
  2. Mix in een apart schaaltje de baking soda met de appelazijn. Dit gaat nu schuimen. Voeg dit nu bij het beslag. Op deze manier worden de blini’s heerlijk luchtig.
  3. Verwarm in een pan een beetje olie nog bak 3 blini’s tegelijkertijd.
  4. Bak tot het beslag op is, ik haalde 10 blini’s uit het beslag.

Benodigde ingrediënten voor de zelfgemaakte tonijnsalade:

  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 el mayonaise
  • 1 el magere kwark
  • 1 el curry/ketchup

Hoe ga je te werk

  1. Snipper de rode ui en doe dit in een schaaltje
  2. Laat het water uit het blikje tonijn lekken en voeg de tonijn bij de gesnipperde ui.
  3. Voeg nu de mayonaise, kwark en curry toe.
  4. Mix alles goed door elkaar.

Benodigde ingrediënten voor de zoete blini’s:

  • 100 gram bevroren frambozen
  • beetje water
  • 100 gram zuivelspread light
  • 50 ml Griekse yoghurt of magere kwark
  • 1 tl honing of Sugarly

Hoe ga je te werk:

  1. Verwarm de bevroren frambozen in een klein laagje water ( niet te veel ). Roer goed door en  laat het aan de kook komen.
  2. Blijf doorroeren tot de saus dikker wordt. Om de saus zoeter te maken kan je een beetje honing of Sugarly toevoegen. Blijft het te dun, voeg dan een tl maizena toe.
  3. Laat de saus afkoelen
  4. Voor de cheeselaag. Mix je de zuivelspread, yoghurt en honing door elkaar.

Nu is het alleen nog je bord opmaken. Neem je blini’s en beleg ze met de tonijnsalade. Voor extra smaak, snij je nog een augurkje in sliertjes  en zongedroogde tomaatjes in stukjes.

Voor de zoete blini’s neem je een blini. Schep hier wat van je cheeselaag op en dan een tl frambozensaus. SMULLEN MAAR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *