Pepernoten Amandel Cheesecake


     

Pepernoten Amandel Cheesecake

No Bake

Ik had het in mijn vorige blog al gezegd. Ik hou van de Sinterklaas lekkernijen en dan vooral van chocolade pepernoten. Het leek mij leuk om in deze periode elke week ( of misschien wel meerdere keren per week ) een Sinterklaas lekkernij te posten. Vandaag is het een no bake Cheesecake. En dan in de sfeer van dit moment. Met een bodem van pepernoten en havermout. Verder zit er veel amandelsmaak aan de cheesecake zelf. Een smaak die ik persoonlijk echt bij Sinterklaas hoor vinden. Verder is hij ook redelijk verantwoord, door de havermout, magere kwark, zuivelspread light en heb ik dit keer gebruik gemaakt van Sugarly, een suiker met 0 calorieën van het merk Candarel. Deze vond ik in het suikerschap bij de AH. Het heeft een suiker structuur maar niet de calorieën van suiker. Ik was dus erg benieuwd naar dit product. Ik moet zeggen dat ik tot nu toe er erg tevreden mee ben.

In mijn recepten gebruik ik de ene keer natuurlijke suikers van fruit, bananen, appels. Soms gebruik ik honing of maple syrup en soms gebruik ik stevia of Sugarly, dit zijn zoetstoffen. Deze gebruik ik voornamelijk als ik mijn baksels laag in calorieën wil houden. Honing en Maple syrup vind ik persoonlijk ook lekker en is een natuurlijk product, alleen is het nog steeds suiker of liever gezegd ons lichaam ziet het als suiker. En is vaak ook niet erg laag in calorieën.

Verder is deze taart KIDSPROOF bevonden. De kinderen vonden hem lekker, alhoewel de amandelsmaak in de cheesecake laag best sterk is. Verder is de taart ook niet heel erg zoet. Maar persoonlijk vind ik het ook goed dat ze meer dingen eten die minder zoet zijn. Zoet is ook een smaak waar je snel aan went en als je een tijdje minder zoet eet wen je hier ook aan. Maar ik zou zeggen, probeer de taart maar eens zelf.

Benodigde ingrediënten:

Voor de bodem:

 • 50 gram chocolade pepernoten of normale pepernoten
 • 50 gram havermout
 • 50 gram plantaardige margarine

Voor de Cheesecakelaag:

 • 500 gram magere kwark
 • 400 gram zuivelspread light
 • 5 tl Sugarly
 • 4 gelatine blaadjes
 • 1 el ongezoete cacao
 • 5 ml amandelextract

Voor de Topping:

 • amandelschaafsel
 • 50 gram 75% pure chocolade 
 • chocolade pepernoten

Hoe ga je verder te werk:

 1. Maak eerst de bodem door de 50 gram pepernoten met de 50 gram havermout fijn te malen in je foodprocessor.
 2. Smelt in een pannetje de 50 gram plantaardige margarine, zodra dit gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur.
 3. Voeg de kruimels bij de gesmolten margarine en roer het goed door elkaar.
 4. Bekleed de bodem van de springvorm ( ik gebruikte een 24 cm vorm ) met bakpapier en verdeel het kruimelmengsel over de bodem. Goed aandrukken.
 5. Zet de springvorm in de koelkast.
 6. Laat de 4 gelatine blaadjes in een laagje koud water weken.
 7. Doe nu de kwark, zuivelspread en Sugarly in een kom en mix dit door elkaar.
 8. Verdeel dit mengsel over twee komen.
 9. Voeg aan mengsel 1 het amandelextract toe en roer dit goed door.
 10. Voeg aan mengsel 2 de cacaopoeder toe en roer dit goed door.
 11. Verwarm nu in een pannetje een beetje van mengsel 1 en voeg hier 2 uitgeknepen gelatine blaadjes aan toe. Roer dit net zolang door tot de gelatine blaadjes zijn opgelost. Laat het niet koken.
 12. Meng het mengsel met de gelatine nu weer door mengsel 1. Zorg dat je alles goed doorroert zodat de gelatine zich goed verdeelt.
 13. Haal de bodem uit de koelkast en giet mengsel 1 over de bodem en verdeel het mooi over de kruimelbodem en zet de springvorm dan weer terug in de koelkast.
 14. Verwarm nu een beetje van mengsel 2 in een pannetje en voeg de overgebleven uitgeknepen gelatine blaadjes toe. Roer goed door tot de gelatine is opgelost.
 15. Meng dit weer door mengsel 2. Weer goed doorroeren zodat de gelatine zich goed verdeelt.
 16. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel mengsel 2 over de vorige laag. Doe dit voorzichtig zodat de twee mengsels zich niet mengen.
 17. Zet de springvorm terug in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.
 18. Als de taart klaar is met opstijven kan je hem gaan versieren.
 19. Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron.
 20. Verdeel met een lepel de chocolade over de taart. Dit doe je door chocolade op je lepel te scheppen en hem dan boven de taart te houden. Je krijgt dan heel veel slierten.
 21. Verdeel de amandelen erover heen en de chocolade pepernoten.
 22. Zet de taart nog heel even terug in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt. En dan SMULLEN MAAR!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *