Americo cake

 


Americo cake

Zachtjes gaan de paardenvoetjes, trippel trappel tripel trap.

Het paard van Sinterklaas; Americo. Wie kent hem niet. Afgelopen zaterdag gingen wij naar de intocht van Sinterklaas. Mijn kleine nichtje Juultje en neefje Guus kwamen bij ons in Doetinchem de intocht bekijken. Super gezellig en leuk aangezien mijn kids niet meer geloven en deze twee kruimels nog wel. Guus van tweeën en half, was niet zo geïnteresseerd in Sinterklaas of zijn Pieten, maar juist in Americo. Hij wilde naar het paard van Sinterklaas. En het liefst hem ook gaan aaien. Dit is niet helemaal gelukt, maar samen met opa ging hij wel even bij Americo kijken en hem gedag zeggen. Hoe anders kan het dat kleine Guus mij inspecteerde om deze cake te bakken. Een heerlijke wortel cake ( carrot cake ) met een Sinterklaas twist, in deze wortel cake gebruik ik de appeltjes van oranje; sinaasappels. Zelfs Americo zou hier van smullen.

 

Aangezien het huis vol zat met vriendjes op de dag dat ik deze cake bakte had ik lekker veel kids om te testen of hij ook KIDSPROOF is. Moeilijk, mijn kinderen zijn niet zo fan van wortel en aangezien ik nogal grote wortelen had, zat er aardig wat wortel in de cake. Dit was voor mijn kids te overheersend. Maar de vriendjes van mijn zoon vonden hem wel erg lekker. Zo zie je maar dat smaken verschillen. Ik vond hem in ieder geval heerlijk, tip voor kids eventueel minder wortel.

Benodigde ingrediënten 

  • 170 gram volkorenmeel
  • 100 gram kokosmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 2 1/2 tl kaneel
  • 3/4 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl zout
  • 25 gram plantaardige margarine
  • 3 eiwitten
  • 2 el vanille extract
  • 120 ml Griekse yoghurt ( kan ook de 0% vet variant )
  • 50 ml maple syrup
  • 10 gram Sugarly
  • 180 ml amandelmelk
  • 250 gram geraspte wortels
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1/2 sinaasappel

Voor de Frosting: 

  • 200 gram zuivelspread light
  • 200 ml Griekse yoghurt 0% vet
  • 1/2 el vanille extract 
  • 10 gram Sugarly

 

Hoe ga je te werk: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Mix in een kom het meel, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat en zout.
  3. In een tweede kom mix je de gesmolten margarine, eiwit, en vanille extract.
  4. Voeg aan kom 2 de Griekse yoghurt, maple syrup en Sugarly toe en mix tot een glad mengsel.
  5. Daarna voeg je de inhoud van kom 1 en de amandelmelk toe. Doet dit om en om en eindig met kom 1.
  6. Nu voeg je de geraspte wortels toe en meng je dit door het beslag.
  7. Giet het beslag in een invette bakvorm en bak hem in 45 minuten gaar. Test dit even met een lange sateprikker.
  8. Als de cake gaar is laat je hem op een rooster afkoelen.
  9. Meng in een kom de zuivelspread, Griekse yoghurt, vanille extract en Sugarly.
  10. Je kan ervoor kiezen om de cake open te snijden in het midden en hier een laag frosting op te smeren, twee helften weer op elkaar en de rest op de bovenkant te smeren. Je kan de frosting ook alleen op de bovenkant smeren of naast de wortel cake te serveren.
  11. Ook lekker om wat klein gemaakte hazelnoten op de frosting te strooien of voor het Sinterklaas gevoel, een paar chocolade pepernoten klein maken en die erover heen strooien. SMULLEN MAAR!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *